Shop Mobile More Submit  Join Login
Conjuring Endless Winter 09 WP by gaborcsigas Conjuring Endless Winter 09 WP by gaborcsigas
A "slightly Lovecraftian" fantasy Xmas wallpaper for the new "Conjuring Winter" theme of endless.hu.

Download (a zip file) includes 1280x1024 and 1024x768 versions.

endless.hu is a strictly non-commercial, independent review site for sf/f/slipstream movies, comics and fiction - in Hungarian.

I would like to thank the following for the wonderful stock images that this wallpaper is based upon:

:iconmimose-stock: :iconmagikstock: :iconsirius-sdz:
and Riza Nugraha at flickr.com.

:thanks:

...and, of course, Happy Holidays, Merry Christmas etc :D :santa:
Add a Comment:
 
:iconyoolchie:
yoolchie Featured By Owner Jan 21, 2010
Tetszik, mert nem a szokványos ködös-temetős fotomanip... Ilyen régi klasszikus hangulata van, amire az angolok azt mondanék, hogy "vintage", a magyarok meg nem is tudom, mit. :D Komoly!
Reply
:icongaborcsigas:
gaborcsigas Featured By Owner May 28, 2010  Professional Interface Designer
Köszönöm! :nod: (Azért relatíve nem túl eredeti darab, nem? Varázs-effekt, hősnő, furcsa "szörny"... :D De sebaj, a lényeg, mármint számomra, hogy X idő után gyártottam megint valamit - az viszont nem olyan jó, hogy lassan már megint eltelt X idő, mióta ez elkészült.)
Reply
:iconyoolchie:
yoolchie Featured By Owner May 29, 2010
A szörnyet a varázslat részének néztem :)
Hát jó, mi eredeti egyáltalán? Minden beleillik valami sorba.
Időhiány vagy alkotói válság?
Reply
:icongaborcsigas:
gaborcsigas Featured By Owner May 29, 2010  Professional Interface Designer
A szörny (ami eredetileg egy medúza volt, de egy, a szárazföldön a talaj fölött lebegő medúza már inkább szörny :D ) tényleg a varázslat része, olyas, mintha a nő idézte volna meg (vagy pont elűzni akarja?) - de azért csak szörny.

Igaz, igaz, minden beleillik a sorba, és jelen pillanatban fogalmam sincs, mi igazán eredeti. Vélhetőleg a szokványos elemek szokatlan, eladdig nem (vagy igen rég?) látott, újszerűen tálalt kombinációja?

Időhiány és alkotói válság. De már dolgozom a megoldáson - csak most inkább írni szeretnék, megint. Azt még régebben csináltam. :D

Nálad működik az alkotó-gépezet?
Reply
:iconyoolchie:
yoolchie Featured By Owner May 29, 2010
Aha, idézősnek teljesen oké. Szerintem nem akarja elűzni, mert akkor ijedtebb vagy mérgesebb lenne. Én legalábbis az lennék:)

Igazad lehet eredetiség-ügyben. Persze mindig lehet újat alkotni, remixelni, de az igazi eredetiség szerintem már nagyon fehér holló. Minden elkoptatható téma el lett koptatva, és a művészet határai is eléggé agyon vannak nyújtva már. Szokatlan kombináció, stílus, vagy valami új és ütős mondanivaló, ez talán ki tud lógni a sorból. Most példát azt nem tudok. Maximum a stílusnál ugrik be néhány érdekes dA-s arc.
Néha el szoktam gondolkodni rajta, hogy globalizáció meg minden, és hogy mennyire nincs vezető stílus sem a divatban, sem semmiben mostanában, és hogy ezentúl mindig ilyen sokszínűség lesz-e, vagy jöhet még olyasmi korstílus, mint régen.

Nem is tudtam, hogy írni is szoktál. O.o Miket, ha lehetek indiszkrét?

Én alkotgatok... bár legtöbbször csak a fejemben. Végre egyszer csináltam egy végigvitt projektet, egy képregénypályázatra. Manga, ami annyira nem az én asztalom, de hátha. Aztán... giccsgyanús olajképek, amiket el akarok adni.
Még régebben elültetted a fülemben a bogarat a Roham kiadóval, most szeretnék nekik is beküldeni valamit, tervben van egy rövid alterosabb képregény. És én is írok, van egy kitalált urban fantasy világom, amiből nagyobb lélegzetű dolgot szeretnék.

Amúgy meg túl sok szabadidőm van most, és nincs ami szervezze a napjaimat. Ritkán van, hogy rám jön a rajzolhatnék, de akkor meg egyszerre mindent szeretnék csinálni, és nehezen veszem rá magam, hogy mindent beleadjak, ha végre sikerül döntenem az egyik ötletem mellett. Mert hogy a másik jobb volt... :)
Reply
:icongaborcsigas:
gaborcsigas Featured By Owner May 30, 2010  Professional Interface Designer
Azt hiszem, igazad van az arckifejezést és az idézést illetően - és a cím alapján vélhetőleg én is hasonlóra jutottam, amikor a képet gyártottam, csak azóta elfelejtettem... :zombie:

Az eredetiséggel kapcsolatban nekem az az érzésem, hogy az előző korok alkotói-kritikusai is vélhetőleg úgy érezték, már nem lehet újat kitalálni, nincs új a Nap alatt - aztán előbb-utóbb mindig feltűnt valaki (egy zseni), aki megcáfolta őket, részben legalábbis. Persze, ezek a zsenik is csak bizonyos részterületeket forradalmasítottak - de az sem kis eredmény. (Biztosan valami égi szikra kell hozzá. :D )

Hogy mit írok? Hm, nehéz röviden összefoglalni azon túl, hogy "(egyelőre) novellákat". :confused: Sötétebb, nyomasztóbb, néha szürreálisba vagy mágikus realizmusba hajló slipstream (a mainstream és a nagyon-nem-mainstream között lavírozó), gyakran direkt "lezáratlan", ambivalens sztorikat. Ha tényleg érdekel, emitt a bibliográfiám :D, itt pedig egy (+két) írás, példának. (Köszönöm a megtisztelő kíváncsiságot! :nod: )

Drukkolok a saját projektjeidhez - a galériád alapján simán van esélyed, tehetséged ahhoz, hogy egy igen jó képregényt tegyél le az asztalra, és ha elég kitartó vagy, a regény is összejön. (Ezt most részben magamnak is mondom. Mindenkire ráfér a bíztatás. :nod: )

A "több ötlet, több projekt, melyiket csináljam?" dilemmát igen jól ismerem - én általában a nap végén sajnos a két (sok) szék között kötök ki, rámegy minden időm a töprengésre. Valahogy arra kell rávennünk magunkat, hogy az egyikkel foglalkozzunk - azt kéne észben tartani, hogy ha az megvan, jöhet a másik, a következő. Nem egyszerű. :no:
Reply
:iconyoolchie:
yoolchie Featured By Owner May 31, 2010
Hm, még annyit az eredetiséghez, hogy igazad lehet, zseni kell hozzá. Én már egy összetéveszthetetlen stílussal is kiegyeznék. :)

És aztapaszta, hát én olvasgattam tőled is, amikor a Rohamot böngésztem online, az igazi neved már ismerős. Látom, nem tegnap kezdted, és volt jópár sikered... Megérdemelten. :clap::clap: Nyilván már sok pozitív kritikát kaptál a pályafutásod során, én sem akarlak fényezni :D, de annyit elmondanék, hogy mi tetszett a legjobban. A líraiság, a pár mondattal sejtetett világok, meg eleve az, hogy ezek nagyon érdekesek. :) Meg a jól felépített sztorik. A novella olyan nehéz műfaj..
Amiket elolvastam a bibliográfiából, nagyon tetszettek. Ha lenne önálló kiadványod, nekem meg pénzem, beújítanám. :thumbsup:

És köszönöm a vaccsot!
Reply
:iconephynephryn:
Ephynephryn Featured By Owner Dec 27, 2009   Digital Artist
wow, fasza! :clap:
Reply
:icongaborcsigas:
gaborcsigas Featured By Owner Dec 28, 2009  Professional Interface Designer
köszönöm! :D
Reply
:iconephynephryn:
Ephynephryn Featured By Owner Dec 28, 2009   Digital Artist
;)
Reply
:iconbodaszilvia:
bodaszilvia Featured By Owner Dec 24, 2009  Professional Artisan Crafter
:heart: :date: :love:
Reply
:icongaborcsigas:
gaborcsigas Featured By Owner Dec 24, 2009  Professional Interface Designer
:w00t: :thanks: :heart:
Reply
:iconsevati1:
sevati1 Featured By Owner Dec 24, 2009
tök jó!!!!! :)
Reply
:icongaborcsigas:
gaborcsigas Featured By Owner Dec 24, 2009  Professional Interface Designer
köszönöm, örülök, hogy tetszik! :nod:
Reply
:iconexillior:
Exillior Featured By Owner Dec 24, 2009  Hobbyist General Artist
Gorgeous! Love the orange-ish tones! :love:
Reply
:icongaborcsigas:
gaborcsigas Featured By Owner Dec 24, 2009  Professional Interface Designer
Thank you! I'm happy you like it! :thanks:
Reply
:iconexillior:
Exillior Featured By Owner Dec 24, 2009  Hobbyist General Artist
Thank you for making it available as wallpaper!
Reply
:iconffnana:
ffnana Featured By Owner Dec 24, 2009
Boldog karácsonyt neked is :D
A kep pedig tökéletes most is :)
Reply
:icongaborcsigas:
gaborcsigas Featured By Owner Dec 24, 2009  Professional Interface Designer
Köszönöm szépen! :blushes: :D
Reply
Add a Comment:
 
×
Details

Submitted on
December 24, 2009
File Size
635 KB
Link
Thumb
Embed

Stats

Views
3,389
Favourites
20 (who?)
Comments
19
Downloads
71
×